22 Ekim 2009 Perşembe

Embalmed Souls - Six Rites of Possession



Güney Amerika kıtasının hem incisi hem de dipsiz karanlık kuyusu BREZILYA menşeili 4 yeraltıcı ve gizemli adamdan muhtelif sağlam bir death metal grubunu ele alacağız bu kritikte yani EMBALMED SOULS dan bahsediyorum.
Biz de henüz tanıdık grubu ve derhal kaynak site: Metal arşivine göz attık.
Meğer ES ta 91 yılında kurulmuş ve bugüne değin hic bir bandrollü albüm işine girmemişler, ilginc tabii.
Buna rağmen 91 den bu yana tam 6 demo cıkarmışlar, bu 09 cıkışlı Six Rites of Possession ise grubun 7. demosu.
Gecen bunca seneden sonra bile hala MORBID + INCAN + AUTOPSY işlerine bağlılıklarını göstermeleri ise takdir edilesi hani.
Diğer demolara bir şekilde de ulaşırız ancak adamlar o albüm kayıtlarında şahit olduğumuz hiç bir stütyo alet edevatını ya da kayıt tekniğini kullanmadıkları hatta ve hatta direk provalarını kaydettikleri halde kelimenin tam anlamıyla muhteşem bir işe imza atmışlar..

Heriflerin isim ve pozisyonları:

Paulo - Davul
David - Gitar
André - Gitar
Nildo - Vokal, Bass gitar


Daha önce de söyledik, adamların arkasında bir şirket yok ancak demodaki şarkıları kaydetmişler kendi imkanları ile,işte o demodaki parçalar:

1.Infection to the Holy Temple
2.Wings of Abomination
3.Circle of Utopia
4.Bury Your Faith
5.Priest of Divine Illusion
6.Purified by Hungry Vermins
7.Dawn of Agony
8.Battle Against Celestial Slaves
9.Forget the Commandments
10.Under the Sign of Ressurrection
11.Revelations in the Darkness


Elemanların tecrübeli olduğu, girdikleri prova ortamında bile gayet net ve güçlü bir sound yakalamalarından da belli, öyle üst üste bisürü gitarı kaydedip akabinde cift sesleri de ayrı kanallarda kaydedip bir de üstüne solo vs çalmadıkları için kimi yerlerde bikac problem olmuşsa da genel silsilesi ile çok başarılı bir demo bu.

Daha dakka 1 gol 1, "Infection to the Holy Temple" adlı parça ile koltuğunuza çakılmanız işten bile değil.
Süper bir gitar riffine eşlik eden büsküvi kutusu tonlu davullar cok " oldschool " bir hava vermiş elbette bir de Nildo denenin vokalleri eklenir böyle kan pıhtısı kıvamında bir şarkı cıkar ortaya.
Kimi yerlerde şarkı matem havasına bürünse de biz AUTOPSY ci tayfaya koymuyor biliyorsunuz artık.

Circle of Utopia bir diğer karanlık ve leş şarkı. Ölümüne giden speed davullar dinleyiciyi 90 ortalarına götürecektir, eminim. Gene solistin bikac klas brutal atraksiyonu var ama ekseri meramını anlatıyor iblissel konulara değiniyor, beton kafa latin death metalcisine yakışan tavırlar bunlar tabii.

Bury Your Faith albümün en eski kafa işlerinden hatta INCANTATION vs vs kovalayanlar aşinadır böyle parçalara.
Öyle aralara giren şaşırtıcı dur kalk senkoplar, bir anda giren cift kroslara mağara uğultulu vokallerle eşlik etmeler filan bu senelerde pek kalmadı böyle işler.
Şahane bir alt yapısı var, bir de bu adamlar bunları iyi bir stütyoda kanal kayıtla filan kaydetseler var ya :)

Purified by Hungry Vermins parçası tamtamcı Paulo herifinin kısa, sade atraksiyonu ile start alıyor. Akabinde olan biten herşeyden sonra ise Chris Reifert ın nasıl da Brezilya varoşlarındakileri bile etkisi altına aldığına şahit olacaksınız tam da dinlerken.
öyle alta cif krosları döşemeleri zillerle süslemeler böyle bi takım karanlık ama cok da ruhlu gitarlar filan enfes bir parça. Böyle arak da yapmadan ama etkilenip bir dönem bu işlerden gayet te tırstığını gösteren gruplar her halükarda var olacak bu da klas bir olay.

Dawn of Agony de çok Incantation worship bir şarkıymış hele de gitarları calan gringolar sanırım en az bikaç kere Incan konserini en önlerden gözlerini kırpmadan izlemiş. Olabilir böyle şeyler, keçici adamlar her yerde bulurlar birbirlerini.
Tam da ortalara yakın bir yerde giren dur kalk hemen tansiyonu yükselt kısmısı ise bikaç kere dinletiyor kendisini..

Forget the Commandments ise alakasız mı bilemem ama Dismember in o ilk dönemlerini anımsattı.
Elemanlar için zaman sanki bir bozuk plak ve sürekli 90 lar da takılı kalmış gibi.
5 küsür dakka boyunca bunu hissetirebilmek te bir başarı hele parçanın vokal altı kısımları zaman / mekan kavramınızı yerle bir edebilir. Bu da şahane bir şarkı.

İnternet ortamında pek de materyale rastlamadık grupla ilgili ama eğer ilginizi çekerse bir röportajları mevcut:
http://www.himnosrituales.com/english/interviews8/embalmedsouls.htm

Related Posts with Thumbnails