4 Ekim 2009 Pazar

Mum&Dad (2008)


Kısa bir süre önce korku filmi arşivimi şöyle karıştırdığımda''ulan artık edinecek film kalmadı ne bok yicem''çaresiz bir tribe girmiştim.Ancak tavsiye üzerine edindiğim 2008 yapımı Mum&Dad keyfimi yerine getirdi,İştahımı açtı ve zevkten dört köşe etti beni.

Genç yönetmen Steven Sheil senaryosu ve yönetmenliği üstlenirken,BBC'de filmin prodüktörü olmuş.Tarihte ki vurucu ingiliz korku filmlerinin izinden giden bu filmde oldukça sapkın işler yer almakta.


Oldukça vurucu ve şok edici bir senaryosu var.Özellikle Perry Benson ve Dido Miles filmde üstlendikleri baş rol olan baba ve anneyi muhteşem canlandırmışlar.Oyuncuların rollerini oldukça benimseyerek oynadıkları kuşkusuz.


Filmdeki tüm olay kısaca şu Yamyam bir çiftin gençleri kaçırarak kendi aile terbiye anlayışlarına göre yaşamaları.Onların kurallarına uymazlarsa da çok ağır işkenceler sonucu ölüm ve ölüm ardından yiyecek olarak tüketilmeleri.

Havalimanı yakınlarında izbe bir evde yaşamını sürdüren bu muhteşem aile Lena ve Birdie adındaki çocuklarının çalışmaları ile hayatlarını sürdürmektedir.Havalimanında temizlikçi olarak çalışan Lena işe yeni girmiş olan Elbie'yı allem eder kallem eder ve evlerine davet eder.Böylece Lena üzerinden ailenin nasıl bir hayatı olduğunu görmeye başlarız.

İnsan eti ile beslenme,çeşitli işkence türleri,ölü seviciliği,organlarla ilişkiye girmece,psikolojik yıpratma,Dominant/sapık anne örneği gibi bin bir çeşit sapkınlık gözler önüne serilmekte.

En kısa zamanda edinip keyfi çıkarılması gereken bu film hakkında görsel zevki oldukça yüksekken fazla söze gerek olduğunu düşünmüyorum.




Haribo puanı:Lemmy hiç bir kazımacıya böle anne-baba vermesin.


Lord Magius/Haribo Extreme Culture aittir.
Related Posts with Thumbnails