6 Mart 2014 Perşembe

Morfin-Inoculation (2014)




Birileri zaman mekan makinesini icat edip,death metalin ölüm kadar soğuk olduğu yıllardan bu çocukları toplayıp günümüze getirmiş.2010 yılından beri aktif olarak eski tarz death metal icra eden dörtlünün zaman kavramları tartışmasız 1989-1993 arası bir zaman diliminde takılı kalmış.Ne yalan söyleyeyim yaptıkları müzikle beni benden aldılar.



Hatta itiraf etmem gerekirse uzun süre sonra bir grubun albümünü dinlerken coşkuyla yerimden sıçradım.

Bir dönem geçmişteki grupları taklit eden gruplar sıradan olarak algılanırken, günümüzde bu tarz eskiye bağlı kalarak iş yapan ya da bire bir geçmişten bir gruba benzeyenler taktir toplamakta.Morfin adlı grubun yaptığı müzikten öte müziğin kıvamı tam bir ütopya. Parçaları dinlediğinizde tınılar içinde Chris Reifert,Donald Tardy ve Chuck Schuldiner gibi isimlerin birebir tınılarını işitmek güç değil.Hatta bu isimler bir araya gelse anca Morfin'nin yaptığı işi icra ederlerdi.

Tabi davulu kim çalardı bilinmez.

Ne kadar fantastik bir kurgu olarak gözükse de albümü dinlediğinizde anlayacaksınız.

Ahlakçıların metal müziğe olan karşıtlığına inat metalin en kanlı halinin hala ölümden öte olduğunu görmek paha biçilmez bir zevk.



Grup elemanları :

Michael Gonzalez-Bass
Miguel Hernandez-Davul
Pedro Gonzalez-Gitars
Jesus Romero-Vocals/Gitars


Alman plak firması F.D.A. Rekotz etiketiyle yayınlan albüm,21 şubat tarihinden beri piyasada.Albümde 10 parça yer almakta biri ise cover. Cover parçada Death-Leprosy .F.D.A'nın arşivine göz atacak olursanız tam bir death metal mezarlığı olduğu gözünüzden kaçmayacak.



1.Evil Within
2.Dark Creator
3.Lethal Progeny
4.Identity Killer
5.Cryostasis
6.Primordial
7.Inoculation
8.Brain Control
9.Viral Mutation
10.Leprosy (Death cover)

Baştan sona zombi istilası atmosferinde geçen albümünde yenilikçi hiçbir şey yok.(Yenilikçi bir şeyler arıyorsanız uzak durun.)Aksine bulacağınız ceset kokusu sinmiş çürük bir death metal.Özellikle değinmem gereken nokta varsa oda albümün girişinde yer alan intro.Death metal ve türevlerinde ki introlara yabancı değiliz.Fakat kullandıkları malzeme günümüzün''Find the arise''
introsu tadında.


Morfin adlı bu grubun sizi death metalin toprak altından çıktığı yıllara geri götüreceği garantisini vererek mutlaka dinlemenizi öneriyorum.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails