27 Şubat 2014 Perşembe

Robo Vampire (1988)




Kıtalar arasında B-filmlere şöyle bir göz atacak olursanız,uzak doğu yapımlarının akıl almaz olduklarını görebilirsiniz.Hele ki bu bir rip-off yapımsa. Robocop 1987 yılında dünyanın her yerinde hayranlık uyandırmış bir yapım.Buna karşılık rip-off yapımı olan Robo Vampire ise aklın sınırlarını zorlayan bir seyirlik. Robocop'un re-make yapımının vizyonda olduğu bugünlerde Robo Vampire kesinlikle
göz gezdirilmesi gereken bir film.



Hong Kong sinemasının ninja filmleriyle nam salmış yönetmeni Godfrey Ho filmin yönetmenliğini üstlenmiş.Bu filmden bir sene öncede benzer bir konuya sahip olan Devil Dynamite (1987) iki farklı Robocop türevinin vampirlere karşı olan savaşını anlatıyor.Bu akıl almaz senaryoları ise William Palmer yazmış.Bunun dışında tüm oyuncuların bu filmden önce ve sonrasında yer aldıkları bir film yok.Ancak filmin prodüktörü 1973-1993 arası uçuk dövüş filmleri ve Bruce Lee'nin veliathı olarak görülen Dragon Lee'nin bir çok filminde prodüktörlük koltuğunda yer almış.Eski tabirle Tomas Tang tam bir film yapımcısı.



Robo Vampire'ın en büyük amortisi ise bir film içinde iki farklı kurguya sahip olması.Film ilk baş gayet sıradan bir şekilde uyuşturucu karteliyle savaş içinde olan özel tim askerleri arasındaki çatışmayı anlatarak başlıyor ta ki vampirler çıkana kadar.Vampirler de bildiğimiz uzak doğu vampiri anlına kağıdı yapıştırdın mı duran cinsten.Ancak hal tavır ve hareket olarak Nintendo Gameboy'un Super Mario Land oyunundaki vampirleri anımsatıyor.Bu vampirlerin başında ise şeytani rahip yer almakta.



Kartel,vampirlerin efendisi olan bu adamla anlaşmaya yapar ve işleri birlikte yürütmeye karar verirler.Ve bu olaylar sonucu bir çatışmada hayatını yitiren kahraman bir asker,üstün bilim insanları tarafından robot bir savaşçıya dönüştürülür.

Buradan sonrası kopuk uçurtma....

Az diyaloglu ve sıfır erotizm içeren Robo Vampire,korku/dövüş/macera kırması bir film olduğunu da unutmadan eklemek gerekir.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails