12 Eylül 2011 Pazartesi

Rabid Dogs - Rabid Dogs (2011)


İtalyan sineması o kadar önemli ki yaptıkları her eserle sanatın her dalına ilham kaynağı olamayı başarmışlardır.Kanımca modern bir sanat olan grindcore'un da yeni temsilcilerinden olan Rabid Dogs,İtalyan Grindcore tayfasından dinlediğim en temiz sound sahibi grup olması bir yana Mario Bava'nın efsanevi filmi Rabid Dogs(1974)'dan aldıkları isimleri ve filmin havasını bire bir müziklerine yansıtarak beni mest ettiler.

Filmde ki Suç,Şiddet,Gerilim ve İstismarı müziklerine de yansıtmayı becermiş olan elemanlar 2009 dan beri aktif müzik yaşamlarında ilk albümlerini de dinleyenlere sundular.Dört(Cephalic Records, Don Carlos Productions, Hecatombe Records and Vomit Your Shirt) farklı firmadan çıkan albüm Ailen adlı stüdyoda kaydedilmiş.


Üç kişilik grupta herkes vokali üstlenmiş.Koro halinde vokallerin yanı sıra scream ve brutal vokaller de yer almakta.Grup elemanlarının lakaplarını da filmde ki kanun kaçaklarından alması daha manalı olmuş.

Blade-Vokal/Bas
Doc-Vokal/Gitar
32-Vokal/Davul

On beş parçanın bulunduğu albüm otuz dakika sürüyor.

01 - Intro
02 - Rabid Dogs
03 - Sex, Drugs & Corruption
04 - Politicians
05 - Cop's Blood
06 - Gang War
07 - The Big Racket
08 - Fernet Death Squad
09 - Killer Elite
10 - The Poo Man
11 - Those Of The Uno Bianca
12 - Bankrobbers
13 - Don Carlos
14 - Self-Made Justice
15 - A Dangerous Toy

Hardcore,punk ve brutal ögeleri çok iyi işleyen grup Sex,Drugs & Corruption parçasında bariz bir şekilde sergiliyor.Rabid Dogs Filminin ost'unun ardından gelen parça ya da sade ve güzel bir klip çekmişler.Çok yerinde bir kayıt yapmış oldukları kesin.Kendi imkanlarıyla çıkardıkları albüm için pırıl pırıl.Politicians,Cop's Blood ve Gang War daha fazla hardcore tabanlıyken,Big Racket,Killer Elite,Bankrobbers'ın Blastları tadından yenmiyor.


Zaman zaman iki farklı grupmuş izlenimi verse de alışıla gelmiş İtalyan grindcore gruplarından bir adım ötede oldukları kesin.
Lord magius/Haribo extreme culture aittir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails