13 Haziran 2011 Pazartesi

Morbid Angel-Illud Divinum Insanus (2011)



Herkesin en çok beklediği albüm Illud Divinum Insanus geçtğimiz günler de yayımladı ve 8 sene aradan sonra genel yenli albüm %70 gibi bir çoğunluğun beklentisinin altında kalması bir yana,bazı dili uzun,kanı bozuk tiplere de gün doğmuş olduğu da site ve form ortamlarındaki yorumlardan gözlenebilmektedir.

Her şey bir yana R.I.P Morbid Angel yazan tiplere I am Morbid demekten başka bir şey bulamıyorum.

Albüm sakatlığı öncesi sakatlanan Pete Sandoval'ın yerine Tim Yeung gelmesiyle başlayan süreçten albümün artık tamamen yayıldığı şu güne kadar saçma tepkilerin ardı ardına kesilmemesi açıkça beni rahatsız etmekte.Yeni gitarist Thor Anders Myhren ise Azagthoth gibi bir cehennem zebani ile çalmaktan hoşnut gözükmekte.Pete'nin bir nevi dublörlüğünü üstlenmiş olan Yeung ise görevini başarıyla yerine getirmiş.Dünya turnesinin açılış konserlerinde sergilediği performans ve albüm kaydında Pete'nin yazdığı davulların üstünden fazla fazla kalkmış durumda.



Beni en çok rahatsız eden bir diğer mevzu ise David Vicent'ın uzun süreden beri bazılarının alışamadığı imajı.Adamın ta en leş dönemlerinde bile bakımlı olduğu gözden kaçmayan bir şey.İster kabul edin ister etmeyin bu adamı böyle kabul etmek zorundayız.

Kayıtta Eric Rutan imzası var gene.Adamın yaptığı kayıtları seviyorum.

Season of Mist label'ın dan yayımlanan albümde 11 parça yer almakta.

1.Omni Potens
2.Too Extreme!
3.Existo Vulgoré
4.Blades for Baal
5.I Am Morbid
6.10 More Dead
7.Destructos Vs. the Earth / Attack
8.Nevermore
9.Beauty Meets Beast
10.Radikult
11.Profundis - Mea Culpa

İntro olan parça Omni Potens çok saçma da gelse Monotheism denen tek tanrılı dinlerin tüm güçlere yakarış Omni Potens mevzusundan bahsetmek.Evet çok sıkıcı geliyor.Aynı dinler de ki dualar gibi.Kanımca David Vincent burada bu mevzuya değinmiş.

Too Extreme !,albümün belki de hayal kırıklığı yaratan parçası bir çok dinleyici için.Hatta bu parçadan sonra direk dinlemeyi sonlandıran dinleyiciler bile olmuş.Evet Morbid Angel isminden beklenmedik bir parça ancak bu gözüken ve duyulan değişim daha sadece bu albüme has bir husus.Bundan sonra tekrarlanacağını sanmıyorum ancak gene de devamı gelirse de canları sağ olsun.

Existo Vulgore ile alışık olduğumuz Morbid Angel geri dönüyor.Blades for Baal da devam niteliğinde.

Benimi en çok rahatsız eden mevzu David hakkında bitmiş gitmiş,bu saatten sonra Morbid Angel öldü diyenler.Onun dışında albümden bile mutluyum.8 sene sonra Morbid Angel albüm çıkarmış hiç iyi mi kötü mü,öyle mi böyle mi diye.Kimse kusura bakmasın.

I am Morbid,Tam bir konser parçası.Konserler de çok gaddar çaldıkları kesin.Açılış turnesinde bu parça fena çoşturdu.Evet basit bir parça Morbid Angel için.Hele ki sözleri daha da basit.Ancak hisli bir parça olduğu kesin.


10 more Dead,Nevermore,Beauty meets Beast bunlar gerçekten muhteşem parçalar.Nevermore'u uzun süredir konser performanslarından biliyorduk.10 more Dead ve Beauty meets Beast çok karanlık parçalar olmasa bile yıllardır bildiğimiz Morbid.

Radikult,çok eğlenceli bir parça.Endüstriyel ağırlık bir parça ama gayet iyi.Tam David'ın karısının grubu Genitorturers işleri gibi.

Ne olursa olsun ben albümden memnumun bu albüm eğer 8 parçadan olmuş olsaydı eminim ki çoğunluk şuan ortalığı ayağa kaldırırdı.Önemli olan bardağın dolu kısmını görmekte.2 sene içinde kanımca tekrar bir Morbid Angel albümü yüzümüze şeytanın kırbacı gibi patlayacak ve bok atanlara büyük bir zevkle sıçtıkları boku yedirtecektir.

Haribo Puanı:I am MORBİD


Lord magius/Haribo extreme culture aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails