19 Kasım 2009 Perşembe

Dark Funeral - Angelus Exuro Pro Eternus (2009)


İsvec kara metalinin en sansasyonel grubu, hiç şüphesiz DARK FUNERAL.
Kimi lejyonerler ölümüne nefret eder gruptan, imajından ve de müziğinden kimisi ise her daim dinler ve destekler, bu ikilem coğu papazlığın da sebebi ola geldi hem bu memlekette hem de tüm dünyada.

Ama biz işe o dünyanın insanı gözüyle bakmadığımız için safi saldırganlığına ve de uzun uzuun hunhar kazımalarına tav olduk ve bunca sene dinledik DF yi o açıdan öyle cok ince eleyip sık dokumadan asıl lokal noktasına odaklanıyoruz her grupta olduğu gibi yani müziğin ta kendisine..

Grubun 5. albümü olan "Angelus Exuro Pro Eternus" biraz da şanslı bir ortama denk gelmiş yani artık adamlar kayıt işini de öğrendi şarkılarına o kendilerine özgü sound ve de altyapıyı kin ve kanla bulayarak yedirmeyi de.
Bu açıdan da düşününce davul hariç tüm diğer enstrüman ve vokalleri cok rahat ve ustaca bulduğumu belirtmem lazım.
Evet, oldukça kazık riffleri olan ve fevri bir albüm ama nedense rahat kaydedilmiş ve de dinlettiriyor kendini zira DF zaten böyle bir grup idi daha evvelki albümlerde de.



Grubun bu albümdeki kadrosu:

*Emperor Magus Caligula - vokal
*Lord Ahriman - Gitar
*Chaq Mol - Gitar
*B-Force - Bass gitar
*Dominator - Davul



Regain Records etiketli albümdeki parçalar,

1.The End of Human Race
2.The Birth of the Vampiir
3.Stigmata
4.My Funeral
5.Angelus Exuro pro Eternus
6.Demons of Five
7.Declaration of Hate
8.In My Dreams
9.My Latex Queen


Sınırlı sayıda yayınlanan bir kısım cd lerde fazladan hedaye parçalar da mevcut,
grubun peace & love festivalinde ( o fest de ne uygunmuş grubun genel içeriğine..) kaydedilmiş bir performansını dinleyebilirsiniz, setlist ise:


01. Intro
02. King Antichrist
03. Diabolis Interium
04. The Secrets of The Black Arts
05. The Arrival of Satan's Empire
06. Goddess of Sodomy
07. 666 Voices Inside
08. Vobiscum Satanas
09. Hail Murder
10. Atrum Regina
11. An Apprentice of Satan


Sayısız kara metal grubunda ve de DF de de gördüğümüz balyoz giriş parçası yasasına uyulmuş The End Of Human Race ile start alıyor albüm.
Gitarlar alışık olduğumuz DF malzemesi ile varlar şarkıda gruba 07 de dahil olan Dominator dan bu kendi yazdığı partisyonlarına bakarak çok etkilendiğimi de yazmam lazım hele de şu ilk şarkıda.
Kaligula bildiğimiz vokalleri ile arz ı endam etmiş, o da kendi çapında ve muhitinde bir imparatordur, saygımız var tabii kendisine ama ötesi pek yok.

9999 farklı lisanda şeytan ı tercüme eden DF bu kez vampir işlerine tutulmuş The Birth Of The Vampiir ise albümdeki en parıltılı kara metal şarkısı.
Başı ortası kıçı her bir saniyesi ürpertici rifflerle kaynıyor kayıt da güçlü ve profesyonelce, bikac kere üst üste dinleyebilirsiniz.

My Funeral aynı zamanda albümden biraz önceleri kliplenmiş bir şarkı.
Adı gibi cenaze kokan bişey, karamsar kötümser bezgin bir havası da var emme ben pek tutmadım. Öyle orta tempo işleri sevmediğimden değil ama bu biraz plan programlı geldi bana , "bu şarkıya cekeriz klip" denmiş kanımca..

Lan bu kadar eski bir grup hiç gerilere götürmeyecek mi bizi? derseniz Demons Of Five var elimizde, stoklarda da mevcut.
Bir röportajda ekseri şarkıları Ahriman ın hazırladığını okumuştum, zannımca zulada hep böyle malzemeleri var sıkışınca stokdan vitrini besleye biliyor.
Bunu bu şarkıda dinlemek ise pekala mümkün, grubun takipçileri 90 sonları albümlere göz atabilir.
Bunun yanında tamtamcı Dominator kurnaz ve zeki bir adam, gene kotarmış işi, tebrikler.

Tokmakçı herifler My Latex Queen gibi şehvetli ve bi o kadar klas bir şarkı ile bu albüme veda etmiş.
Caligula tüm albümde göstermediği iblisliği bu şarkıda telafi etmiş bizim "imparator" un nasıl bir yaşam türü olduğunu düşünürsek Caligula dayı da oraların imperatörü olsun ne sakıncası var :p
Ahriman gene o bildik cift seslerle işi yoluna koymuş orospusu oldu herif bu işlerin.

Grubun myspace adresi:
http://www.myspace.com/darkfuneral






Related Posts with Thumbnails