11 Haziran 2009 Perşembe

Suffocation - Blood Oath (2009)

Death metalin buz savaşcıları seneler sonra bile formlarından bişey kaybetmediklerini gene aynen o sabit aksak kendilerine özgü riffleriyle ortamı hala gerebildiklerini kolpa ve özenti takozların yüzüne vurmuşcasına BLOOD OATH ile göstermişler.
Bir süredir grubun Myspace veya envayi çeşit yerde çalınan bu albümden kimi şarkılara göz bile atmayıp sabırla albümün tamamını beklemeye deymiş herşeyden evvel.
Gene şıkır şıkır temiz bir sound var gene iyi bir kayıt örneği vermişler.
Bunun haricinde genele bakınca insanı şaşırtan, hayrete düşüren hiç birşey mevcut değil albümde senelerdir bildiğimiz Suffo işte.


Grubun ideal kadrosu,

Frank Mullen - Vokal
Terrance Hobbs - Gitar
Guy Marchais - Gitar
Derek Boyer - Bass gitar
Mike Smith - Davul


Nuclear Blast etiketli albümdeki şarkılar ise,

1.Blood Oath
2.Dismal Dream
3.Pray for Forgivness
4.Images of Purgatory
5.Cataclysmic Purification
6.Mental Hemorrhage
7.Come Hell or High Priest
8.Undeserving
9.Provoking the Disturbed
10.Marital Decimation

Albümün açılışındaki ilk 2 şarkı geneli ile ilgili tamamıyla bir ipucu, bunları dinlemek bile kayda değer bir fikir sahibi eder dinleyiciyi kanımca.
Akılda pek kalmayan ancak 100lerce kere dinleyince cıtırdan mırıldanılabilecek işler bunlar aynen Pierced from Within ya da Souls to Deny albümlerinde olduğu gibi.

Pray for Forgivness davulcu zenci irisi abinin kısa ama şık bir atraksiyonu ile start alıyor akabinde giren gitar ve vokal performansı ise yılların eskitemediği grubun fanı olmak icin bir gecerli sebep olabilir ancak.
Özellikle canlı performans ortamlarında cok can yakar bu;-)

Sene 2009 ancak Suffo gene de Come Hell Or High Priest gibi bir şarkı yapabilmiş.
Haziran ayında bile insanı şöyle bir ürperten bi o kadar da karanlık böylesine bir şarkı yapabilmek ancak böyle tecrübeli abilerimize mahsus demekki.. Özellikle elektronik alet tamircisi tipli sacı başı seneler evvel dökmüş Müllen herifinin ortaya koyduğu performans hakatten başarılı. Albümün pırlanta işlerinden birisidir bu parça nazarımda.

Undeserving, senelerdir bildiğimiz aksak tıksak, nerede girip nerede nihayete ereceği önceden hic kestirelemeyen rifflerin kaosudur bunu da anca Suffo fanları cakozlar.
Adamlar bazı seyleri yapmamaya and icmişler dinleyiciye asla aman vermeyelim hic kaptırmasın kendini sürekli dikkatini parcaya odaklasın, gibi bir mantığı olmalı bunun.
Ancak bunu böylesine bir ahenkle ve gene death metal sınırlarında tutmak da Suffo nun güzelliği.

Grubun MySpace adresi,
www.myspace.com/suffocation


Related Posts with Thumbnails