7 Ağustos 2008 Perşembe

Mortician-Hacked up for barbecue


Öğlen güneşi kavururken alnını son kez kanlar içindeki önlüğüne sildi ve satırla etleri kesmeye başladı. Ona eşlik eden yel değirmeni sesi ve insan kemiklerinden yapılmış tahta oturan akraba bağırışları. Teksas’ın bu kanlı geçmişini beyaz perde, realty tvlerde,belgesel ve kitaplarda hatta f.b.i kayıtlarındakinden bile gerçekçi tüm olan biteni bütün hayvanlığı ile önümüze sürmektedir.Mortician her daim düşman neo-teknik dm gruplarının korkulu rüyası olmuştur.’Hacked up for barbecue’ tam bir korku karnavalıdır.


Kapakta Teksas testere katliamındaki ünlü insan kemiklerinden yapılmış taht ve et kancalarına asılmış cesetler yer alıyor.Albümü dinlemeye başladığımızda When a stranger call,Three on a meathook,unhinged,cannibal ferox,the fog,the road warrior,the texas chainsaw massacre,maniac,mortuary,suspiria,phantasm:3 lord of dead bu ahlaksızlık karnavalında yer alan filmler..24 tane muhteşem sanat eserinin yer aldığı bu gaddar kayıta tabiî ki vokal ve bas gitarı Will Rahmer,gitar ve drum maşını ise Roger Beaujard her daim olduğu gibi tam kıvamında,oldukça atmosferik sisli,puslu,leş,kanlı,ceset yığınları ile dolmuş kayıtın sıralaması da şu şekilde:

''Bloodcraving"
"Embalmed Alive"
"Cremated"
"Three on a Meathook"
"Brutally Mutilated
"Deranged Insanity
"Cannibal Feast"
"Blown to Pieces"
"Fog of Death"
"Brutal Disfigurement"
"Apocalyptic Devastation"
"Inquisition"
"Hacked up for Barbecue"
"Abolition"
"Necrocannibal"
"Ripped in Half"
"Morbid Butchery"
"Decapitated"
"Drilling for Brains"
"Eaten Alive by Maggots"
"Witches' Coven"
"Worms"
"Annihilation"
"Mortician

Bloodcraving ile giriş yapıyoruz bu ölümcül albüme when a stranger calls adlı filmden intro bizi karşılıyor. Katil ve hizmetçi telefonda konuşuyor... En vurucu söz sonda geliyor kız titrek bir sesle ne istiyorsun diyor. Kısa bir sessizlikten sonra kanını istiyorum diyor ve ardından bütün etini cevabı geliyor. Hiç vakit kaybetmeden will ulumaya başlıyor... Hiç kazımadan taviz vermeden 24 parça 50 dakika oldukça gaddar gidiyor. İnsan dinlerken o korkuyu sonuna kadar hissediyor.Bu albümde en çok hoşuma giden will’in vokalleri olan olaydan anlaşılıyor ki,will’e o dönem çok iyi mal gelmiş,üstüne bolca korku filmi izliyip, ardından am sikmiş.Bu gaddarlık anca bunu gösterir.Şu parça iyi,bu parça kötü diyemem albümde boş yok zaten bir şeyler bulmak için dinliyorsanız dinlemeyin.Korkudan başka bir şey bulamazsınız.Ama benim gözümde bu albümün en gaddar parçaları:Blown to Pieces, Hacked up for barbecue,Necrocannibal,Eaten alive by maggots.Blown to pieces ile başlıyalım.Patlayan kafalar,kurukafalardan içilen kanlar,oldukça gaddar bir şekilde temaya ve atmosfere uygun bir şekilde bahsediliyor.Gelelim albümün adını taşıyan parçaya Hacked up for barbecue Texas Chainsaw Massacre’ın en gaddar sahnesi olan kızı yemeye aldıkları sahnede kız ölü insanları ve cesetleri gördüğünde çıkardığı sesler intro olarak alınmış. Leatherface kız için elindeki en küflü dalakları kurtlanmış ciğerleri ve biraz da en yağlısından insan pirzolası sunmakta...Daha önce Brutally Mutilated’da da çaldıkları Necrocannibal bana göre Mortician’ın en iyi parçalarından biridir. Necrocannibal mezarlığa giriyorlar, çürümüş etlerin berbat haldeki kemiklerin leş iğrenç kokularını alıyorlar. Yeni mezarları yerinden çıkarıp, canları leş eti çekiyor ve bu işten de hiç pişmanlık duymuyorlar. Bütün beyinleri çıkarıp, aciz cesetlere zarar veriyorlar. Geride ne varsa da yiyorlar, hala açlık ama tatmin olmuş değil, Roger, Will ve arkadaşlarının canı hala çürümüş et çekiyor.Eaten alive by maggots ta ise adeta bir zombie nin hislerine elçi oluyolar.Mortician her bu ve bundan önceki kayıtlarında tek riff ile müzik yapılmaz diyenlerin her zaman çelikten bir duvar gibi karşısına çıkmıştır.


Lord magius/Haribo extreme culture aittir.
Related Posts with Thumbnails