4 Ağustos 2008 Pazartesi

Impetigo-Faceless(EP)


Benim kitabımda Death Metalin en eski leş grubu hangisi diye sorarsanız cevabım hiç düşünmeden İmpetigo olur… Ultimo Mundo Cannibale albümün ardından ünlü İspanyol yönetmen Jesus Franco’nun 1988 de gösterime giren Faceless adlı filminden esinlemişlerdir. Albümün kapağı ile filmin afişi birbirine çok fazla benzerliği bunu açıkça gösteriyor.Rahatlıkla dile getirmek gerekirse ‘Faceless-ep’ 1992 de raflarda yerini alacak olan ‘’Horror of the Zombies’ albümüne muhteşem bir fragmanı oldu.

Namı değer Uncle Creppy (stevo dobbins) yırtıcı, dağınık vokalleri ile her zaman ayrı bir tadı olmuştur. Bu hastalıklar hastası paşamız daha sonra kurduğu power metal grubunda dahi korku hatta zaman, zaman gore işlerine bakmaktan vazgeçmemiştir.

Ep’de ki parça sıralamasına gelince:

1.Sinister urge(faceless)
2.Dis-Organ-Ized
3.Bloody Pit of Horror
4.Mortado

Yarım dakikalık Faceless filminden alınan intronun ardından gelen bu uzun ama bir o kadarda gaddar parça, oldukça inişli-çıkışlı. Bu parçada daha önceki Impetigo parçalarına göre, daha Autopsy vari bir hava görmekteyiz. Özellikle parçanın düşüş kısımlarında.Önceki kayıtlara göre daha yoğun bas gitarlarda kulaklarımızı tırmalamakta.Yer alan diğer 3 parça Ultimo Mundo Cannibale albümün de yer almakta ancak bu ep de daha derli toplu dememiz daha doğru olur.Horror of Zombies albümünden önce güzelce sindirilmesi gereken bir ep.Günümüzdeki bir çok Horror/gore/grind-death grubuna adeta Faros adasındaki ünlü İskenderiye feneri edası ile yol göstermiştir.

Lord Magius/Haribo Extreme Culture aittir.
Related Posts with Thumbnails