3 Eylül 2015 Perşembe

Los violadores aka Mad Foxes (1981)




Kanunsuz motorcu filmleri hiç kuşkusuz Exploitation sinemasının başlangıcında yer alan önemli bir alt tür.Bu alt türü çekici kılan en büyük etken ise motosikletin insan algısına verdiği özgürlük, bağımsızlık ve kural tanımazlık duygusuydu. Motosikletler bir nevi modern atlardı.



1953 Wild One ile başlayan  motorcuların beyaz perdedeki macerası  karşımıza başka alt türler ile birleşerek çıkan eğlenceli bir tür halini almıştır. Los violadores ya da Mad Foxes'da Nazisploitation ile birleşmiş bir motosiklet filmidir.

Mad Foxes Exploitation filmlerini takip edenlerin belki görüp görebileceği en sıra-dışı (Ucuz olarak adlandırmak ya da Sleazy olarak adlandırmayı manasız bulduğum için sıra-dışı ya da paralel evrene ait olarak nitelendirmeyi tercih ediyorum.) yapımlardan biri.Hatta filmin yönetmeni Paul Grau'nun ilk filmi, daha sonra bir de komedi filmi çekmiş ancak sinema dünyasında kariyeri uzun olmamış.

Tahminimce Paul Grau'u anlayamamışlar.

Baş rolde ise Jose Gras yer almakta. Gras, Hell of the Living Dead ve Conquest gibi kıta Avrupa'sının iki sıra dışı filminde boy göstermiş bir isim.

Benim adıma filmin en keyifli yanlarından birisi müzikleri. Dönemin önemli heavy metal gruplarından Krokus'un iki parçası filmde bangır bangır çalıyor.

              

Filme şöyle göz attığımızda zengin bir taşra çocuğu olan Hal Walters'ın şehir hayatında yaşadığı zevk dolu anları baltalayan bir grup Nazi motorcuyla olan mücadelesini anlatmaktadır.Bu mücadelede dikkat çekici nokta ise Walters'ın lüks arabası ve Nazilerin motorlarıdır.Olayları araçlar üzerinden dahi ele aldığımızda karşımıza bir çatışma çıkar.

                      

Motorlu taşıtların bir çoğu için silah niteliği taşıdığını söyleyebiliriz.Ancak kişisel arabaların konumu daha farklıdır.Arabalar başlı başına kalkınma gücü olarak devlet tarafından teşvik gören bir araç olmasından mevcut ekonomik düzen içinde oldukça önemli bir yeri vardır.

Kötü adamlara baktığımızda bir avuç punk'tan ibaret olan belalı tiplerin modern dünyanın en tehlikeli örgütü olan Nazilerle bağdaştırılması şaşılacak bir durum değil. Bir diğer dikkat çekici unsur ise filmde işlenen tüm suçlara rağmen herhangi bir güvenlik kuvvetinin filmde yer almamasıdır. Bu da bizi başlı başına düzensiz bir dünya içine sürükler. Adaletin aksadığı yerlerde, kişiler kendi adalet kurallarını koyarlar söylemiyle örtüşen bu durum filmin sonunda ki çarpıcı finalle örtüşmektedir.


Bu aşırı şiddet sahnelerini izlerken bol erotizm ve eğlence sahneleri de bir yandan olayları normal hayat akışı seviyesine çekiyor.Tüm bu çizilen tablo da yabancılaşma sorunu yaşayan toplumlar için garipsenecek bir durum değil.

Son tahlilde Exploitation filmlerini sevenlerin kaçırmaması gereken bir yapım olan Mad Foxes, erotizm,şiddet ve sıra-dışılık üçgeninde fantastik dakikalar yaşayacağınız bir film.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.

                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails