19 Ekim 2011 Çarşamba

Cementerio del Terror aka Cemetery of Terror (1985)




Cadılar bayramına günler kalmışken bu konuyu işleyen filmleri es geçmek olmaz.Alışıla gelmiş Carpenter'ın Halloween serisi dışında neyi ele alabilirim diye karalar bağlarken Cementerio del Terror (1985) ariba ariba sesleriyle imdadıma yetişti.

Ülke sinemalarının balyoz,sansür ve maddi olanaksızlar yüzünden yıllar önce cenaze törenleri düzenlenmiş olsa bile coğrafi atlas üzerinden dağ,bayır araştırıyormuş gibi didik didik film sektörlerini incelemek büyük bir zevk.

Cementerio del Terror'de Meksika yapımı 80'lerin göz alıcı Teenage-Slasher furyasına zombi ve gore sosuyla katılmış bir yapım.

İstediği parlamayı bir türlü yapamadan sönen Meksika sineması buna rağmen yüzlerce kült yapımı içinde barındırmaktadır.Korku sinemasında ise gotik türde yer alan bir çok korku filmini içinde barındırır.Cementerio del Terror ise Meksika sinemasının ''iyi'' yapıtlarından biri değil.


Yönetmenliğe aynı yılda iki filme imza atarak başlayan Ruben Galindo Jr.'ın ikinci yönettiği film olan Cementerio del Terror,dönemine damgasını vurmuş Evil Dead (1981),Helloween (1978) ve Children Shouldn’t Play With Dead Things (1973) filmlerinin birbirine eklenmiş halleri gibi.

Bu akıl almaz filmin senaryosunu da tabi ki Ruben Galindo Jr.'a ait.

Filmde yer alan tek kayda değer oyuncu ise Hugo Stiglitz.


Cadılar bayramı zamanı bir grup genç geceyi daha eğlenceli bir hale getirebilmek için mezarlığın içinde bulunan terk edilmiş evde parti düzenlerler.Bir gece önce ise seri cinayetler işleyen Devlon adında ki garip şahıs polis tarafından etkisiz hale getirilir.Olaydan haberdar olan ve Delvon'nun kara büyü ile uğraştığını bilen Doktor Cardan ortalığı ayağa kaldırır ve komiser arkadaşı Ancira'ı zorla ikna ederek morgun yolunu tutarlar.

Filmin başlangıcı Hugo Stiglitz'in de rol aldığı Nightmare City (1980) fazlasıyla andırmakta.

Parti düzenleyecekleri evde garip bir kitap bulan gençler olayı daha eğlenceli hale getirebilmek için morgundan ceset çalmaya karar verirler ve onca ceset arasından şeytani Delvon'nun cesedini kaçırırlar.Tekrar mezarlığın yoluna koyulan çılgın gençler başlarına geleceklerden habersizdir.


Bu esna da ise Komiser Ancira'nın da çocuğunun aralarında bulunduğu bir grup maceraperest ufaklık Cadılar bayramına yakışır bir şekilde ellerinde kabaklardan oyulmuş fenerler ile mezarlığı bir ucundan öteki ucuna geçmeyi planlarken hayatlarında unutamayacakları bir olaya tanık olurlar.

Devlon tekrar canlanıp gençleri katlettikten sonra Zombilerinde mevzuya dahil olması filmi daha da zevkli bir hale sokuyor.


İyi adam rollerinde bir elin parmak sayısı kadar rol almış lan Hugo Stiglitz ise filmin sonunda özüne güzel bir dönüş yapıyor.

Eğlencesi 999 in 1 ateri kasetlerinde ki tadı veren Cementerio del Terror aka Cemetery of Terror (1985) Cadılar bayramına güzel bir ısınma turu olacağından eminim.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.



1 yorum:

Related Posts with Thumbnails