3 Kasım 2011 Perşembe

Blizaro-City of the Living Nightmare (2010)


Geçmişten günümüze korku filmlerinin yeri rock ve metal müzikte değişmez.Cadılar
,büyücüler,katiller,yaşayan ölüler,olağan dışı olaylar ve ırz düşmanlarını karanlığın
derinliklerinden çıkartıp insanlığa sunar.Geriye dönüp baktığımızda ürkütücü isimler,korkutucu bir müzik ve acımasız liriklerle donatılmış bir üçlemenin sonucu ortaya çıkan şeytani bir oluşumdur.

2005-2006 yılları arasında bir araya gelen grup,retro bir iş ortaya koymuşlar.Tam manasıyla söylemek gerekirse Blizarao adında ki grup Black Sabbath ve Goblin kırması.70'ler den fırlama bir klavye tonunun üzerine kurguladıkları parçaları daha çok enstrümantal.Böyle oluşu ise daha atmosferik ve saykodelik bir hava yakalamasına neden olmuş.



Daha önce Black metal ve old skoll doom icra eden farklı gruplardan toplanan elemanlar böyle farklı bir tarzı ortaya ortaya koyarak bu dönem için farklı bir işe ortaya koymuşlar.
John Gallo'nun önderliğinde ilerleyen grubun en şaşırtıcı yanı ise iki davulcu ile çalışmaları.

Mark Rapone-Bas
Mike Waske-Davul
Mike Puleo-Davul
John Gallo-Gitar/Klavye/Vokal

Razorback Record ile çalışan Blizarao bir saat süre gelen City of the Living Nightmare adlı albümlerinde 14 parça yer alıyor.Bu parçalardan biri de Unutulmaz Suspiria'nın tema müziği.

1.City of the Living Nightmare
2.In the Basement of St. Jerome's
3.Midnight Lurkers
4.Finale Incantata
5.Eyes in the Caskets
6.Island of the Dead
7.Castle of Darkness
8.Violet Cosmos
9.Ceremonial Bone Ritual
10.Catacomb Man
11.Portallucinations
12.Barbed Wire Room
13.Mental Disease Overture
14.Suspiria Theme (Goblin cover)


Parçaların hemen hemen tümünün ortak özelliği İtalyan korku filmlerinin ost'ları üzerine kurulmuş olmaları.Island of the Dead,Castle of Darkness,Catacomb Man,Midnight Lukers,Mental Disease Overture albümde ki dikkat çeken parçalar.Golbin cover'ı olan Suspiria Theme'i ise muhteşem yorumlamışlar.Karanlık ve atmosferik işlerden hoşlanan herkesin dinlemesi tavsiye ettiğim Blizaro progresif metal unsuru hariç gayet dinlenirliği yüksek bu albüm için konuşacak olursak albümün adını taşıyan parça City of the Living Nightmare dışında bu progresif yapı kendini pek ön plana çıkarmıyor.



Geçmişte ki örneklerine nazaran daha sert ve modern bir çerçeve de olan Blizaro,bu tarz yeni çıkışlı rock grupları arasında işini en iyi icra eden grup olduğu kesin.Özellikle Razarback'in kendini tekrarlayan grup profili arasında böyle bir işin yer alması firma açısından da avantaj olacağı kesin.

Lord magius/Haribo extreme culture aittir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails