29 Mart 2009 Pazar

Brutal Truth - Evolution Through Revolution

Sene 1992... Sıradan bir kasım haftasonunda Kadıköy civarında Ateş gazi, Kaan Gazi, Sokullu Cihan hacı ve bikac kazımacı daha , iciyoruz.
Moda sahillerinde..
Bir baktık ordan o dönemin fiyakalı tiplerinden Utku koştura koştura geldi,
"Murat abi murat abi" dedi; buyur Utku dedim.
Abi, dedi BRUTAL TRUTH diye bi grup çıkmış basscısı da DANNY LILKER miş!..

Tabii o zaman böyle internet ortamları, webzine vs yok, NEZIH kitapevinde raflarda duran yeni mi eski mi neydüğü belirsiz dergilerden eğer o da doğruysa gelişmelerden haberdar oluyorduk hele de böyle albüm çıkmadan bir süre önce download yapmalar, albüm hakkında bir fikir sahibi olmalar vs vs cok ütopik şeylerdi benzerlerine anca bilim-kurgu filmlerinde rastlanabilirdi.

O dönem biz en cok NUCLEAR ASSAULT kovalayan yatıp kalkıp günde bazen bikac kere HANDLE WITH CARE albümünü " plaktan" dinleyen, Danny haconun NA dan ayrılması ile hüzünlere boğulmuş bikac seçkin tipten birisiydik elbette herkeşten önce bize gelinecek ve bizden icazet alınacaktı.

Koştura koştura Akmar ın yolunu tuttuk, dönemin korsan kaset baronu bi takozun dükkanında aldık soluğu.
Hakkaten de vitrinde Extreme Conditions Demand Extreme Responses kapağını gördük, booklet üstünde bir de ufak yuvarlak etiket vardı, grubun kadrosunda Lilker in var olduğuna dair.
Dükkan sahibi esnaftan rica ettik, bikac şarkı dinleyelim akabinde albümü de satın alalım dedik. Dükkan boştu ortam müsaitti buna rağmen esnaf haco yüzünü eşkitti işi yokuşa sürdü allem etti kallem etti ama biz israrcı tavrımızdan zerre taviz vermedik..
Cd çalmaya başladı, insanın içini karartan bir intro ve akabinde "Birth of Ignorance" start aldı, çatara cutara kros sesleri, zil sesleri, hızar gibi gitarlar yetmezmiş gibi dizel motorlu sanayi tipi traktör sesine benzer bass gitar tonları, Kevin Sharpe in yırtıcı ve gırtlak parçalayan vokalleri ile tepemizde surları yakan yıkan parçalayan gülleler patlamaya başladı ve o günden sonra hiçbir şey eskisi gibi olmadı..



Aradan geçen bunca seneye rağmen biz BRUTAL TRUTH ve böyle bikac grubu kovalamayı hic bırakmadık, Ateş gitti Kaan gitti Utku zaten yalan oldu evlendi cocuk coluğa karıştı ama biz hala buralardayız, hala iciyor o işleri kovalıyoruz hala kazıyoruz!

Hayvansal gerçeğin asıl ve ideal kadrosu:

Danny Lilker - Bass gitar
Kevin Sharpe - Vokal

Erik Burke - Gitar

Rich Hoak - Davul


Relapse Records etiketi ile nisan ayında raflardaki yerini alacak albümdeki şahane parçalar ise:

1.Sugardaddy
2.Turmoil

3.Daydreamer

4.On The Hunt

5.Fist In Mouth

6.Get A Therapist Spare The World

7.War is Good

8.Evolution Through Revolution

9.Powder Burn

10.Attack Dog
11.Branded
12.Detatched

13.Global Good Guy
14.Humpty Finance
15.Semi-Automatic Carnation

16.Itch
17.Afterworld

18.Lifer
19.Bob Dylan Wrote Propaganda Songs

20.Grind Fidelity


Brutal Truth gibi bir grubun şarkılarını hele de adeti 20 ise oturup tek tek yazmak durduk yere kendini sıkıntıya sokmak cıkmazlarda kaybetmek demektir.
BT anlatılmaz, yaşanır aynen TERRORIZER, NAPALM DEATH, NASUM, LOCK UP vb gibi.

Albümdeki en cok dikkat çeken şarkılar:
Sugardaddy, Daydreamer, Get A Therapist Spare The World, Attack Dog ve de Global Good Guy.
Bunun haricine bu müziğin tarihinde zalim bir yere sahip BT nin genel soundu da muhteşem ve kaotik, grubu daha evvel dinlemiş olanlar da işe uyanacaktır ekseri Sounds of the Animal Kingdom + Need To Control arası bir işe imza atmışlar.

Tez zamanda memlekete gelmesini ve sahnede canlı kanlı izlemeyi umut etmekten başka birşey elimizden gelmiyor.

haribo4grind/Haribo extreme culture aittir.

Grubun resmi web sitesi:
http://brutaltruth.com/

MySpace adresi ise:
http://www.myspace.com/brutalfuckingtruth



Related Posts with Thumbnails