21 Nisan 2009 Salı

22 Nisan : Dünya Günü



Kısa tanımı:


Dünya Günü, her yıl 22 Nisan'da kutlanan bir gündür. İlk defa John McConnell tarafından 1969'da oluşturulmuştur, 1970'ten beri Amerika dahil pek çok ülkede Dünya Günü olarak kutlanmaktadır. Çevre kirliliğine dikkat çekmeyi amaçlar.



An Inconvenient Truth adlı belgesel ve tanıtım filmi ile ilgi alakaları üstüne çekmeyi başaran eski siyasetci hali hazırdaki cevreci Al Gore, belki de kendinin de beklediğinin üstünde bir ilgi alaka gördü hem siyasi hem de halk arasında.
Belgeselde izlettirdiği ve anlattığı herşey aslen dünyanın her yerinde artık kanıksanmış olarak karşımızda duran şey olmasına rağmen bu gidişatın bir paket halinde konsantre halde 90 dakkalık filmle insanlara izlettirilmesi önce bir şaşkınlık akabinde de bir paniğe neden olmuştu.

Ancak iş icraata gelince kimseden bir hareket bir eylem bir oluşum ( en azından kaale alınacak bir oranda ) belirmedi ki bu da insanların yaşadıkları koca gezegenin yavaş acı cekerek ve de çektirerek ölmesine seyirci kalmalarına razı olmaları demek idi.

Anlaşılan o ki kimse ne lüx zevklerinden ne de 4tekere olan düşkünlüğünden zerre geri adım atmıyor ufak tefek kıpırdanmaların da faydası yok görüldüğü üzere.

Şimdi sorulması gereken tek soru ve herkese göre değişen olası cevapları için herkesi kendisiyle başbaşara bırakıyoruz,

" dünya bize ihanet mi ediyor, yoksa biz mi dünyaya ihanet ettik ? "
Related Posts with Thumbnails