6 Kasım 2009 Cuma

Knight Rider( Nam ı Diğer Kara Şimşek)



Gene Trt nin rakipsiz olduğu hatta hükümdar olduğu dönemlerin hiç şüphesiz herkesi ekran başına çivileyen dizisi Kara Şimşek tir yani orj. adı ile KNIGHT RIDER.

Sokaklar o dizinin yayınlandığı cumartesi öğleden sonralarında boş olduğu çoğu kere bizzat gözlemlenmiştir.
Ve tabi akabinde gelen cekirdek kolayla eşlik edilen bölüm kritikleri..
Bir kac senenin böyle geçmesi, bugün bu pc ve laptop zımbırtıların karşısında en düşüğü 1 mgbt olan internet hızı ile gelen filmlerle saatlerini geçiren tayfaya doğaldır gülünç gelir ama o dönem öyleydi.
Kendi kendine giden, yol iz süren, yeri gelince ucan kacan, bir bölümde denizde de bikac takviyeyle giden, yeri gelince paraşütle atlayan, 2 damper tırlara kafa tutan bazen öyle geyik bile yapan spor dizaynlı önünde meşhuur sağa sola giden kırmızı ışıkları ile benzersiz bir yapım idi hakkını vermek lazım.


Şimdi kemik tayfayı yazalım,

David Hasselhoff ... Michael Knight
Edward Mulhare ... Devon Miles
William Daniels ... K.I.T.T.
Richard Basehart ... Narrator - Opening Titles
Patricia McPherson... Bonnie Barstow


Aslında filmin başrolünde, bir otomobil var.
Bunun yanında şöferi var ve bu otomobil ile görevde eşlik edecek bazen lojistik destek bazen de bilgi veren tipler ve de tabii söferle otonun tepelediği envayi çeşit düşman ve düşman araçları var..
Ama üstte anlattığımız otomobilin üstün özellikleri seyirciye öyle bir görsel şölen de sunardı.


Çoğu kere mermiden etkilenmezdi bikere, mayınla taşşak geçerdi pek cok rokete de dayanan bir zırhı vardı, tank mübarek.
Emme üstünde de tek bir cizik olmazdı ekseri. Bikac kere artık nazar deymesin diye midir bilinmez taklaya geldiği oldu onda da onardılar ve işleri hallettiler.






Çok cici biraz eblek surat ama mal mülk yerinde tamircileri vardı bu kit keratasının. Kızlar öle tulumlarla, frikik proleterya karışık kaputu açar ve bakımları yaparlardı.
Namussuz Kit denen 4 teker yeri geldiğinde bu kızlara kur iltifat bile yapardı. Hey gidi..





Mesela arabanın bakımı onarımı güncellemeleri, uzun yolda giden bir tır aracının icinde halledilirdi, girer cıkar ve durmaksızın yoluna devam ederdi şerefsiz.
Özel bir sistemi olduğu icin asla benzinle işi olmazdı, dolayısı ile adam yolda da kalmazdı.
Kit denen aracın bir bölümde aynen kendi benzeri ama ruhunu şeytana satmış bir versiyonu ile bikac sefer tekrarlanan mücadelesi ibret i alemdir..
İnsan oğlu şu 4 teker kadar ders veremez kolay kolay, ne edebiyat parçalamalar ve anlaşıldığı üzere
iyiliğin ve kötülüğün savaşı..

Şöfer dayı bundan başka dizi işlerinde de gördüğümüz pek cok playboy hatununu dergiye yollama işleri ile uzun seneler işgal etmiş Michael Knight karakteri ile David Hasselhoff denen aktör.
Adamda ne mimik ne bir ibretlik akılda kalıcı bir oyunculuk ne bir inandırıcılık göremedik yüzlerce bölümde ama atik,cesur, biraz kro ve amsalak, ekseri dürüst ve görevine bağlı, öyle kırmızı gömlek ve kıllar fora, üstüne deri ceket kot ve cizmeleri ile kendi çapında tarza sahip birisi idi kanımca.





Yolunu bulduğu ve ölene değin rahat yaşayacağı şüphesiz ancak biraz gerzek olduğundan ve de bunadığından kimi amerikan jet sosyete partilerinde abuk sabuk cümleler kurmakla ve de genc hatunları ile şampanyasını icmekle mesgul.
Demek bunu hakketmiş adam su 4 fantastik tekerlek ile.


İlk bölümlerde anlatılan mealen,
bu Maykıl krosu bir kaza ile henüz cömezi olduğu polislik görevinden cekilmiş ve bir ar-ge vakfının özel projesi ile üretilmiş turbo süper Kit in söförü olacaktır.
İstediği gibi ajanlık yapıp her aynasızın altından kalkamayacağı özel işleri temizleyecek ve bu konuda işi aslında otomobile yıkacaktır, tüm herşey bundan ibaret.
Ama para var destek var diziye dünya capında gideri var, hayalde sınır tanımamış envayi çeşit cambazlıkla dikkatleri cekmeyi bildi bu dizinin ekibi, olayları budur.


Bizim gibi insanlara bi anımsatma yazısı bikac da Youtube destekli anıları paylaşmak kalıyor, buyrun Kara Şimşek efsanesine:





Related Posts with Thumbnails